Wat heb je nodig voor deze bananalicious açai bowl?
Açai bowl recept basis
- 200 gram açai van Açai Bowl Amsterdam
- +/- 50 ml appelsap
- 1 banaan
Açai bowl toppings:
- Bananenplakjes
- Honing
- Granola
Materiaal:
- High-speed blender (een high-speed blender maakt de bowl vele malen romiger)
- Lepel (om zo de ijsachtige massa af en toe te roeren)
- Serveer kom
Bereidingswijze:
- Houd de sachets met açai pulp ongeveer 10 seconden onder een lauwe kraan.
- Snijd of breek de verpakking open en breek de açai pulp in stukjes
- Snijd de banaan in stukjes
- Doe de açai pulp samen met maar 50-150 ml appelsap en de 3/4 van de banaan in de blender en doe de blender aan.
- Roer zo af en toe de massa met een lepel en doe de blender opnieuw aan.
- Mix het geheel tot een gladde en romige textuur. Indien het geheel nog te dik is voeg dan geleidelijk nog 10-20 ml appelsap toe.
- Garneer met granola, de overige plakjes banaan en eventueel honing.