acai bowl recepten banana acai na tigela

Wat heb je nodig voor deze bananalicious açai bowl?

Açai bowl recept basis

  • 200 gram açai van Açai Bowl Amsterdam
  • +/- 50 ml appelsap
  • 1 banaan
Açai bowl toppings:
  • Bananenplakjes
  • Honing
  • Granola

Materiaal:

  • High-speed blender (een high-speed blender maakt de bowl vele malen romiger)
  • Lepel (om zo de ijsachtige massa af en toe te roeren)
  • Serveer kom

Bereidingswijze:

  • Houd de sachets met açai pulp ongeveer 10 seconden onder een lauwe kraan.
  • Snijd of breek de verpakking open en breek de açai pulp in stukjes
  • Snijd de banaan in stukjes
  • Doe de açai pulp samen met maar 50-150 ml appelsap en de 3/4 van de banaan in de blender en doe de blender aan.
  • Roer zo af en toe de massa met een lepel en doe de blender opnieuw aan.
  • Mix het geheel tot een gladde en romige textuur. Indien het geheel nog te dik is voeg dan geleidelijk nog 10-20 ml appelsap toe.
  • Garneer met granola, de overige plakjes banaan en eventueel honing.