Wat heb je nodig voor deze beurre de cacahuète açai bowl?
Açai bowl recept basis
- 200 gram açai van Açai Bowl Amsterdam
- +/- 50 ml appelsap, perensap, amandelmelk of cashew melk
- 1 (bevroren) banaan
- Handjevol (bevroren) aardbeien of blauwe bessen
Açai bowl toppings:
- Aardbeien
- Agave nectar
- Blauwe bessen
- Banaan
- Granola
- Pindakaas
Materiaal:
- High-speed blender (een high-speed blender maakt de bowl vele malen romiger)
- Lepel (om zo de ijsachtige massa af en toe te roeren)
- Serveer kom
Bereidingswijze:
- Houd de sachets met açai pulp ongeveer 10 seconden onder een lauwe kraan.
- Snijd of breek de verpakking open en breek de açai pulp alvast in stukjes
- Snijd de banaan in stukjes
- Doe eerst appelsap, perensap, amandelmelk of cashew melk, bevroren aardbeien of blauwe bessen in de beker van je blender, daarna de stukjes banaan en dan pas de gebroken açai pulp stukjes en doe de blender aan.
- Roer zo af en toe de massa met een lepel en doe de blender opnieuw aan.
- Mix het geheel tot een gladde en romige textuur. Indien het geheel nog te dik is voeg dan geleidelijk nog ongeveer 10-20 ml appelsap, perensap, amandelmelk of cashew melk toe.
- Garneer met aardbeien, blauwe bessen, de overige banaanplakjes, granola, pindakaas en aguave nectar.
- Bekijk hier onze 10 gouden tips om de perfecte açai bowl te maken!