Wat heb je nodig voor deze fruit bomb açai bowl?
Açai bowl recept basis
- 200 gram açai van Açai Bowl Amsterdam
- +/- 50 ml appelsap
- 1 banaan
- Handjevol aardbeien of blauwe bessen
Açai bowl toppings:
-
Aardbeien
-
Ananas
-
Bananenplakjes
-
Blauwe bessen
-
Bramen
-
Havervlokken
-
Kiwi
Materiaal:
- High-speed blender (een high-speed blender maakt de bowl vele malen romiger)
- Lepel (om zo de ijsachtige massa af en toe te roeren)
- Serveer kom
Bereidingswijze:
- Houd de sachets met açai pulp ongeveer 10 seconden onder een lauwe kraan.
- Snijd of breek de verpakking open en breek de açai pulp alvast in stukjes
- Snijd de banaan in stukjes
- Doe eerst de appelsap, perensap of guaranasiroop in de beker van je blender, daarna paar stukjes stukjes banaan en dan pas de gebroken açai pulp stukjes en doe de blender aan.
- Roer zo af en toe de massa met een lepel en doe de blender opnieuw aan.
- Mix het geheel tot een gladde en romige textuur. Indien het geheel nog te dik is voeg dan geleidelijk nog ongeveer 10-20 ml appelsap, perensap, of guaranasiroop toe.
- Garneer met aardbeien, ananas, de overige bananenplakjes, bramen, havervlokken en stukjes kiwi.