Wat heb je nodig voor deze choco banana açai bowl?
Açai bowl recept basis
- 200 gram açai van Açai Bowl Amsterdam
- +/- 50 ml appelsap, perensap of kokoswater
Açai bowl toppings:
- Banaan
- Granola
- Amandelpindakaas
- Cacaonibs
Materiaal:
- High-speed blender (een high-speed blender maakt de bowl vele malen romiger)
- Lepel (om zo de ijsachtige massa af en toe te roeren)
- Serveer kom
Bereidingswijze:
- Houd de sachets met açai pulp ongeveer 10 seconden onder een lauwe kraan.
- Snijd of breek de verpakking open en breek de açai pulp alvast in stukjes
- Snijd de banaan in stukjes
- Doe eerst de appelsap, perensap of kokoswater in de beker van je blender, daarna de stukjes banaan en dan pas de gebroken açai pulp stukjes en doe de blender aan.
- Roer zo af en toe de massa met een lepel en doe de blender opnieuw aan.
- Mix het geheel tot een gladde en romige textuur. Indien het geheel nog te dik is voeg dan geleidelijk nog ongeveer 10-20 ml appelsap, perensap, of kokoswater toe.
- Garneer met aardbeien, de overige banaanplakjes, granola, cacaonibs en amandelpindakaas.
- Bekijk hier onze 10 gouden tips om de perfecte açai bowl te maken!