Zelf een Acai Bowl maken?
Dat kan echt! Je hebt er vast wel eentje voorbij zien komen in een lunchroom of op een foto via social media. De acai bowl, één van de bekendere smoothiebowls, een ontbijt kommetje gevuld met een paars ijsachtige moesje en vaak getopped met verse granola, cacaonibs en vers fruit.
Hoe kan het nou dat die éne acai bowl lekkerder smaakt en dikker is dan de ander? Dat zullen we jou eens haarfijn uitleggen! Met onze 10 gouden tips wordt het ook voor jou een piece of cake om jouw acai bowl op smaak te maken! Het vergt namelijk wat kennis, geduld en passie om die heerlijke dikke, romige en ijsachtige moes-textuur te krijgen voor jouw eigen gemaakte acai bowl.
Wij hebben 10 gouden tips voor jou opgesomd!
- Start met goede acai! Dit is namelijke hét hoofdingrediënt voor de perfecte acai bowl. De kwaliteit van de acai is erg belangrijk voor een échte acai bowl ervaring! Acai bessen zijn van oorsprong donkerpaars van kleur. De acai puree in je bowl hoort dan ook paars te zijn. Lijkt je acai eerder bruin dan paars, dan heb je wellicht te maken met acai bessen van slechte kwaliteit (mogelijk gemixed met poeder) en/of is de acai veel te laat verwerkt tot puree, waardoor het geen verse premium acai meer is.
- Kies voor een krachtige blender, het liefst met een stamper zodat je de bevroren acai pulp langs de messen kan duwen.
- Houd de bevroren acai-pads even onder een lauwe/warme kraan, zodat de verpakking los komt. Knip de verpakking open en breek de bevroren acai pulp alvast in stukjes.
- Kies voor sap zoals bijvoorbeeld: appelsap, perensap, sinaasappelsap, kokoswater, aardbeien sap of guarana siroop en giet dit als eerst in de beker van je blender. (Bekijk hier onze receptenpagina!)
- Voeg dan pas de overige ingrediënten zoals; banaan, blauwe bessen, aardbeien, mango, avocado, rode kool, boerenkool, soya yoghurt, kwark, toe in de blender. It’s your party!
- Voeg als laatste de gebroken stukjes acai pulp toe in de beker van je blender. Zet dan je blender aan op lage snelheid. Hierdoor is het voor de blender makkelijker om alle ingrediënten goed te malen. Heeft jouw blender een ice-crush stand? Stel dan je blender in om eerst de ingrediënten in stukken te malen. Tip: Over het algemeen mixen blenders iets grotere porties makkelijker tot een gladde moes dan mini porties.
- Voer de snelheid van de blender langzaam op. Meng af en toe met een lepel de ingrediënten door elkaar heen. Indien de ijsachtige massa nog te dik is, voeg dan nog eens een beetje sap toe (Pas op! Voeg niet teveel sap toe want anders wordt de acai bowl weer te slap).
- Uiteindelijk moet het geheel een dikke, romige, ijsachtige moes worden. De textuur van de acai bowl komt het best tot z’n recht bij een temperatuur van -6 C. Indien jouw acai bowl te slap is geworden, kan je eventueel opnieuw (het liefst bevroren) fruit toevoegen zoals: extra acai, een bevroren banaan of een ander fruitsoort om weer een ijsachtige moes te krijgen.
- Kies verse toppings zoals: vers gebakken granola, kleurrijk exotisch en vers fruit. Eventueel kan je ook wat cacaonibs of noten toevoegen. Tip: Pindakaas is erg lekker en maakt de acai bowl nog een stuk smeuïger.
- Als laatste gouden regel… GENIET! Smaak is een belevenis an sich, geniet van je creativiteit en gun jezelf een momentje.
Meer inspiratie nodig?
Bekijk onze recepten; Klik hier om naar onze receptenpagina te gaan
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nu echt zelf je eigen bowl maken? Kies dan één van onze acai packs !