Açai bessen groeien in palm bomen

Açai groeit in het wild in de natuur en is eigenlijk een palmvrucht. Açai bessen zijn klein, donkerblauw tot paars en groeien aan de palmbomen in de Amazone regenwouden van Brazilië, Suriname. En andere Zuid-Amerikaanse landen zoals Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Ecuador en Frans-Guyana. De Açai palm groeit 20 tot 30 meter hoog. Boven in de palmen vind je in grote trossen de bessen, die elk zo’n 2,5 centimeter in doorsnee zijn. Eén palm kan tussen de 500 en 1000 bessen rijpen.

De bessen worden slechts twee á drie keer per jaar geoogst, zodat dat de palmbomen alle tijd krijgen om gezond te blijven en hun vruchten te reproduceren.

De oogst en kwaliteit waarborging van de açai bessen

Acai bessen worden na de teelt, geoogst en meteen in rieten manden gedaan en tijdens transport uit de zon gehouden. De rieten manden zijn goed voor de ventilatie en het waarborgen van de versheid van de bes. Deze manden zijn er om derving tijdens het transport te voorkomen.

Op de locatie waar de bessen worden verwerkt, wordt zo snel mogelijk een selectie gedaan tussen de verse- en rijpe bessen t.o.v. de slechte bessen. Vervolgens worden de bessen meerdere keren gewassen en in een trechter tegen elkaar aangerold, om het achtergebleven vuil te verwijderen. Dit proces verzacht daarnaast ook meteen het vruchtvlees van de bessen rondom de zaadjes, zodat het gescheiden kan worden. Vervolgens kan er acai puree van gemaakt worden zodat het gebruikt kan worden voor smoothies of acai bowls.

Nadat de acai is verpakt wordt het snel ingevroren om de versheid en alle voedingsstoffen van de bes te waarborgen. Het vruchtvlees van de acai bes is in verse vorm alleen als bevroren puree verkrijgbaar, omdat de bes na het plukken binnen 24-uur verwerkt moet worden. Zo blijven alle gezonde voedingsstoffen behouden. De acai pulp moet bevroren blijven bij minstens -18c.

Acai-Bowl-Amsterdam - Acai kopen - Acai pulp

Açai is smaakvol, verzadigend en geeft een ware energyboost

De açai bessen zijn erg populair onder de inheemse bevolking van het Amazoneregenwoud en worden daar dagelijks geconsumeerd. Açai besjes hebben een hele bijzondere smaak, die doet denken aan bosbessen, rode wijn, noten en chocolade. De voedingstoffen in açai geven je een verzadigd gevoel en een energierijk gevoel. Door de unieke samenstelling van gezonde voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen behoort de açai bes tot de ‘topklasse’ van de superfoods. De açai bes wordt zelfs beschouwd als het krachtigste superfood uit de Amazone.

Açai bessen zijn heel erg gezond en goed voor het lichaam

Waarom is açai zo gezond? Dat vertellen we jou heel graag. In tegenstelling tot andere bessen die je misschien kent, bevatten açai bessen een enorme hoge concentratie aan antioxidanten. Zij helpen erg goed bij het bevorderen van de stoelgang en bevatten van nature ook de gezonde omega’s 3-6-9 vetten. Omega vetzuren zijn kampioenen op het gebied van het verminderen van de kans op hart- en vaatziektes en een hoge bloeddruk. Naast deze omega’s bevat de açai bes ook ijzer, aminozuren, vezels, vitaminen en mineralen. Açai bevat nauwelijks suikers. En het kleine beetje suikers die er wel in zitten zijn volledig natuurlijke fruitsuikers. De voedingstoffen in açai hebben aangetoond een ontstekingsremmende werking te hebben, zij stimuleren het immuunsysteem en bevorderen de hersenfuncties. Açai heeft écht een uniek voedingsprofiel!

Waar kan ik açai verkrijgen in Nederland?

Als je geïnteresseerd bent geraakt kun je bij ons makkelijk online açai pulp bestellen in onze webshop. Je kunt bij ons zelf jouw pakket met diverse ingrediënten samenstellen. Daarna maak je een heerlijke en gezonde açai bowl in jouw eigen keuken. Het is bij ons ook mogelijk om de açai pulp los bestellen, zodat je jouw eigen garneringen helemaal zelf kunt bepalen. Wij bezorgen 6 dagen per week bij jou thuis of op het werk!

Acai-Quic-And-Easy-Box---losse-elementen-witte-doos